Over ons

Over Jos en Ingrid

Uitbaters Jos en Ingrid zijn in 1990 teruggekomen uit Congo. Kort daarna zijn ze begonnen met de restauratie van de ouderlijke woning en het inrichten van de gastenkamers. 

Jos is germanist en kan levendig vertellen over de rijke geschiedenis van de streek en het Graafschap Loon. 

Ingrid heeft een opleiding in landbouw gevolgd en schreef haar thesis over biologische landbouw. Ze is geboeid door de natuur en is milieubewust. In het Loonderhof kiest ze dan ook voluit voor biologische voeding. Dat is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de planeet. Daarbovenop krijgen de boeren een rechtvaardigere vergoeding.  In de moestuin  kweekt ze biologische groenten, fruit en kruiden. Die verwerkt ze in de maaltijden, confituren, kruideninfusies, … Om haar kruidenkennis nog verder te verdiepen heeft ze onlangs succesvol  de opleiding tot herboriste afgerond. 

Over Het Loonderhof

Het Loonderhof betekent letterlijk “Hoeve in Borgloon” en werd ongeveer 200 jaar geleden gebouwd door de familie, net buiten de vroegere stadspoort van Borgloon.
Borgloon betekent op zijn beurt “burcht op een beboste heuvel” en was 1000 jaar geleden de hoofdplaats van het Graafschap Loon. Ondertussen is de burcht van de graven van Loon afgebroken, maar vanop de heuvel op 118 meter boven de zeespiegel heb je een fenomenaal uitzicht over Haspengouw.
Het Loonderhof in Borgloon vormt dus een mooi stukje geschiedenis en is gerestaureerd met eerbied voor de traditie en authentieke elementen. Zo geniet je van een aangename sfeer en nostalgische charme.

Duurzaam

We proberen onze B&B op een duurzame manier te runnen. We serveren seizoensgebonden producten uit eigen streek, biologisch en fairtrade, als het kan. Of van kleinschalige producenten die het milieu respecteren. 

We gaan resoluut voor minder voedselverspilling en afval. Daarom serveren we geen individuele porties, maar kan je jezelf bedienen.  In de koelkast vind je dan ook enkel glazen flessen. 

Zonnepanelen leveren groene stroom en een zonneboiler zorgt voor warm water. Wassen gebeurt met regenwater en milieuvriendelijke  wasproducten. Slapen doe je in puur katoen.

Je kan zelfs je auto laten staan en voor de deur de bus nemen naar Tongeren of Sint-Truiden.

Contact

Heb je (nog) vragen, aarzel dan niet en bel ons op 0032 12 74 11 84.